Розмістити подію →
Сьогодні 22 січня 2018 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Вся правда про руйнівну силу глютену

29 грудня 2017
Вся правда про руйнівну силу глютену

Багато експертів заявляють про шкоду глютену. Однак чим конкретно він може бути шкідливий? Розберемо докладніше.

Глютен — це пшеничний білок. Він здатний спровокувати розвиток ожиріння, діабету, онкологічних захворювань, хвороб серця і судин, а також слабоумства.

У сучасному борошні міститься «супер-крохмаль» — амілопектин, який сильно сприяє утворенню надмірної ваги. Саме тому люди їдять ідеально м’який хліб. Навіть два шматочки можуть підняти рівень цукру в крові.

Також в ньому міститься «супер-глютен», здатний спровокувати тихе безперервне запалення.

Крім того, він може чинити сильний наркотичний вплив, звикання і постійне бажання з’їсти ще більше.

Зазначимо, що пшениця може бути більш крохмалистою і багатою глютеном. Причому сильно мутованою.

Часто експерти стверджують, що цільнозерновий хліб набагато корисніше того, що зроблений з борошна першого сорту. Але насправді це не так. Медики вважають це спекуляцією на продажах. Адже цільні зерна в продуктах з високим загальним вмістом цукрів та пшениці не дають цим продуктам ніякої особливого якості. Таких продуктів краще уникати зовсім, в тому числі пластівців для сніданку і всіх, де міститься пшенична клейковина.


Джерело: ukrhealth.net

Дивіться також


вгору