Розмістити подію →
Сьогодні 19 жовтня 2018 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Чим небезпечний чай у пакетиках для вашого здоров’я

16 січня 2018
Чим небезпечний чай у пакетиках для вашого здоров’я

Пакетований чай, безперечно, зручний у користуванні, але, як виявилося, також дуже небезпечний і взагалі, має мало спільного зі «справжнім», листовим чаєм.

Крім того, в чашці «плаватимуть» всі шкідливі речовини, якими обробляли листя в процесі росту, адже перед тим, як напхати пакет, сировину не промивають та не обробляють.

За словами експертів, чай у пакетиках виробляють зі старого листя, яке накопичую фториди, що містяться в грунті. Іони фтори завдають шкоди ниркам і кісткам людини. Також до пакетиків найчастіше потрапляють занадто дрібне листя, відходи виробництва чи взагалі пил, які лише надають воді «чайний» колір. А ось щоб напій отримав смак, виробники додають ароматизатори, пише Народна Правда з посиланням на dni.ru.

Білосніжний папір, з якого роблять пакетики, до того ж відбілюють хлором, який у процесі заварювання розчиняється в воді.

Окрім того, експерти стверджують, що ці пакетики досить часто мають в своєму складі епіхлоргідрин, який володіє дратівливою і алергічною дією. При взаємодії з водою він може призвести до безпліддя, проблемам імунної системи і навіть раку.

Популярні ж «пірамідки» взагалі виготовляють з «харчового» нейлону чи пластику, які виділяють токсичні речовини. Особливо багато їх потрапить в організм, якщо заварювати пакетик кілька разів.

Нагадаємо, група американських вчених з Рочестера зробила сенсаційне відкриття. Дослідники відкрили протипухлинний ефект антиоксидантів, які містяться в зеленому чаї. Вони припиняють розмноження ракових клітин, зокрема, в клітинах крові.

Як раніше писала «Народна Правда», зігрітися взимку та захистити свій організм від застуди, грипу та ГРВІ допоможе гарячий шоколад з корицею, обліпиховий настій з медом та лимоном або чай зі свіжої м’яти.

Додамо, що ученi Тегеранського унiверситету з’ясували, що люди, котрi люблять пити дуже гарячі напої тривалий час, частiше хворiють на рак стравоходу. До цього призводить висока температура напою.


Джерело: narodna-pravda.ua

Дивіться також


вгору