Розмістити подію →
Сьогодні 23 червня 2018 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Низькокалорійне японське харчування продовжує життя

26 січня 2018
Низькокалорійне японське харчування продовжує життя

На японському острові Окінава живуть 600 довгожителів, яким за сто років. Їхній секрет — у низькокалорійному раціоні.

Найбільша кількість чоловіків і жінок у віці більше ста років (відносно загальної чисельності населення регіону) проживає на японському острові Окінава.

Серцеві напади трапляються з жителями Окінави на 80 % рідше, ніж з американцями. Випадки раку, включаючи рак грудей і рак яєчників у жінок, а також рак простати у чоловіків, в окінавців виявляють рідше на 75 %.

Вчені з Інституту Джона Хопкінса (США) досліджували спосіб життя 600 довгожителів, чоловіків і жінок, з Окінави і дійшли висновку, що своїм довголіттям і здоров’ям ці люди зобов’язані низькокалорійному раціону.

Ось типові складові цього раціону:

  • щонайменше 7 порцій овочів щодня, перевага віддається темно-зеленим овочам (багатим на кальцій);

  • 7 або більше порцій злакових у вигляді локшини, хліба і рису (у багатьох випадках — з цільного зерна);

  • 2–4 порції фруктів щодня;

  • велика кількість сиру тофу та інших соєвих продуктів;

  • три рази на тиждень — риба, багата на жирні кислоти омега-3;

  • алкоголь в помірних дозах: жінки — 1 порція на день, чоловіки — 2 порції на день (порція становить 20 г чистого алкоголю, що відповідає 60 мл горілки або 200 мл вина, або 0,5 л пива).

Якщо підсумувати, то раціон окінавців багатий на складні вуглеводи і продукти рослинного походження і має значно нижчу жирність, ніж раціон типового жителя країн Заходу.


Джерело: zhyvyaktyvno.org

Дивіться також


вгору