Розмістити подію →
Сьогодні 24 червня 2018 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

4 міфи про м’ясо

25 лютого 2018
4 міфи про м’ясо

Червоне м’ясо в більшій мірі піддається невиправданій критиці. Але чи правда те, що говорять інші — читайте міфи про м’ясо.

1. М’ясо залишається гнити в кишечнику

Ось тут у противників червоного м’яса абсолютно точно немає ніяких доказів — цей продукт повністю розщеплюється і всмоктується шлунковим соком. Хіба що деякі волокна занадто важко переварити за відведений проміжок часу, але і вони просто виводяться з організму природним шляхом, не чекаючи початку процесу розкладання.

2. М’ясо провокує хвороби серця

Людиноподібні істоти протягом мільйон років їдять м’ясо і вмирають від хвороб серця — цих фактів деяким цілком вистачає для зв’язку двох далеких один від одного речей. Наука ж вважає інакше, роблячи акцент на помірності і знову ж способі приготування, адже і шпинат можна засмажити так, що людину візьме холестериновий удар.

3. Від м’яса товстіють

Присутність в м’ясі жиру і достатньої кількості калорій робить його легкою мішенню для звинувачень в зайвих сантиметрах на своїй талії. На ділі ж виявляється, що міститься в м’ясі протеїн, який прискорює метаболізм, провокуючи природне схуднення. Звичайно, стейками не можна об’їдатися як жироспалюючими, але помірна кількість правильно приготовленого м’яса високої якості дійсно буде працювати на благо фігури, а не проти неї.

4. М’ясо шкодить організму

До сих пір живі міфи про те, що червоне м’ясо вимиває кальцій з організму і провокує збільшення нирок, і це може налякати тих, хто коливається в питанні харчування. Правда ж в тому, що втрати кальцію при м’ясній дієті короткочасні, а ось зміцнення кісток за рахунок протеїнів і зниження ризику отримати перелом мають довгостроковий характер. Наукових доказів, що м’ясо шкодить ниркам не існує зовсім, якщо брати в розрахунок середньостатистичну людину без передумов до захворювань цього органу.


Джерело: nashamama.com

Дивіться також


вгору