Розмістити подію →
Сьогодні 18 серпня 2018 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Експерт застеріг українців від покупки їжі у відділах кулінарії

17 квітня 2018
Експерт застеріг українців від покупки їжі у відділах кулінарії

В Україні можна знайти безліч супермаркетів з відділами кулінарії, однак купувати їжу там дуже небезпечно — працівники таких точок в переважній більшості випадків не дотримуються елементарних санітарних правил.

Про це розповів Максим Несміянов, виконавчий директор Союзу споживачів України.

«Все залежить від супермаркету. Буває відома мережа, а один такий паршивий магазин, що туди приходиш і увійти неможливо. Все залежить від вашого особистого досвіду. Якщо ви довіряєте цьому магазину, тоді ви можете робити там закупівлі. Якщо ви перший раз в цьому магазині, то краще від кулінарії відмовитися. З того, що я іноді бачу — це просто жах», — зазначив Несміянов.

Експерт пояснив, що в більшості випадків працівники кулінарії нехтують найпростішими санітарними правилами — наприклад, салат «Оселедець під шубою» в готовому вигляді повинен зберігатися не більше 16 годин, а працівники кулінарії на етикетках ставлять «48 годин».

Несміянов підкреслив, що вони самі встановлюють «санітарні норми» і чудесним чином за допомогою якихось неймовірних продуктів, відкритих ними самими, підвищують терміни зберігання страви.


Джерело: businessua.com

Дивіться також


вгору