Розмістити подію →
Сьогодні 22 вересня 2018 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Вчені вважають сухофрукти небезпечними

29 квітня 2018
Вчені вважають сухофрукти небезпечними

Сухофрукти можуть принести багато користі здоров’ю, — але тільки за умови, що в них не містяться шкідливі для організму речовини.

Вживання в їжу сухофруктів, виготовлених промисловим шляхом, небезпечно для людського здоров’я, дана думка наукових фахівців опублікувала електронна газета ZIV.ru. Учені вважають, що кращим способом збагатити свій раціон харчування сухофруктами є їх саморобне виготовлення з натуральних плодів.

Говорячи про те, чому потрібно вкрай ретельно купувати готові сухофрукти, вчені помітили: на виробництві для поліпшення зовнішнього вигляду продукту нерідко використовують потенційно шкідливі і небезпечні для здоров’я компоненти. Мова йде про діоксид сірки, сірчистий газ і гідрогенізовані жири, пояснили дослідники.

Наприклад, виробники кураги і родзинок плоди обробляють сірчистим газом як консервантом. Також в сухофрукти додається діоксид сірки, з допомогою якого домагаються збереження первісного кольору фруктів і забезпечують захист продукції від бактерій.

Ці хімічні добавки можуть стати причиною багатьох проблем з організмом.

«Сірка, яка додається в процесі виробництва сухофруктів сприяє виникненню порушень у шлунку, та органах дихання, провокує астму, а також активізує жири, сприяють утворенню холестеринових бляшок у судинах. Крім цього діоксид сірки, потрапляючи в організм, подразнює слизову оболонку кишечнику», — застерегли експерти.

Але чи означає це, що від сухофруктів краще відмовитися раз і назавжди? Ні, все ж сушені фрукти — це чудове джерело вітамінів і мінералів. За словами лікарів, сухофрукти корисно вживати при серцево-судинних захворюваннях, анемії, схильності до тромбозів, а також при запорах.

Якщо сушені фрукти були все ж куплені в магазині, їх слід старанно промити в гарячій воді.


Джерело: ukrhealth.net

Дивіться також


вгору