Розмістити подію →
Сьогодні 16 грудня 2018 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Небезпечні для життя консерви

13 червня 2018
Небезпечні для життя консерви

Найчастіше джерелом зараження є їжа. Бактерії виробляють смертельний токсин, перебуваючи в продуктах харчування.

Найбільш небезпечними для життя є консервовані гриби домашнього виготовлення. Також заразитися можна і від інших «закруток». Овочеві консерви, в яких містяться буряк, квасоля і шпинат, мають найбільшу загрозу.

Зустрічаються хвороботворні бактерії і в консервованих фруктах, особливо якщо до переробки вони були перезрілими і залежаними.

А дітям у віці до 1-го року лікарі не рекомендують їсти мед, оскільки навіть цей продукт може містити небезпечні бактерії. Вони не є небезпечними для тих, хто старший 1-го року, адже після досягнення 6-місячного віку людський організм починає справлятися з подібними загрозами. Для дорослих людей загрозу представляють не самі мікроорганізми, а вироблений ними токсин.

Крім того, спори бактерій можуть потрапити і в відкриту рану, якщо її не обробити належним чином.


Джерело: nashamama.com

Дивіться також


вгору