Розмістити подію →
Сьогодні 23 липня 2018 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Кабачок — дієтичний продукт

23 червня 2018
Кабачок — дієтичний продукт

Кабачок — чудова складова літнього раціону, походженням з Мексики, де місцеві індіанці вирощували і вживали в їжу кабачок ще задовго до нашої ери. Відомий багатьом овоч, кущова різновид гарбуза.

Користь кабачка в тому, що він, в будь-якому вигляді, чудово впливає на травлення і підтримує здоров’я шкіри. За своїм складом кабачки, практично не відрізняються, незалежно від того, якого вони сорту. Його вважають продуктом дієтичним, оскільки користь кабачка будь-якого кольору і сорту в його низькій калорійності.

В цьому овочі майже 95 % складу — це звичайна вода. Інша частина — білки і вуглеводи. Кабачок має корисні речовини, які необхідні для правильного харчування людини. Серед них мінеральні речовини — солі фосфору і магнію, калію і натрію, кальцію і заліза.

Крім того, в кабачках міститися багато потрібних організму мікроелементів таких, як: титан, літій, молібден, цинк, і інші. Цікаво що, такого елемента, як калій в кабачках в сотні разів більше, ніж, наприклад, натрію. Це допомагає нормалізувати в організмі водний баланс, тому користь кабачка в здатності брати активну участь в справі позбавлення від зайвої кількості рідини.

Також, відомо і про наявність в кабачках багатьох життєво важливих вітамінів. Це провітамін вітаміну А (каротин), нікотинова кислота, вітаміни В1 і В2, і, нарешті, в чималій кількості є вітамін С. Для людей, які страждають від шлунково-кишкових захворювань, користь кабачка в наявності ніжної целюлози і малої кількості органічних кислот. Тому люди з такими недугами можуть вживати кабачки в їжу, не боячись за роздратування травних органів. А малу кількість вуглеводів, робить його дуже корисним і для діабетиків.

Крім цього кабачки мають сечогінну і жовчогінну дію, що цілком може сприяти виведенню токсичних речовин з організму, включаючи холестерин і радіонукліди, буде корисний тим людям, у яких є захворювання нирок і печінки. Кабачки гарні, щоб попрощатися з надлишками власної ваги. Користь кабачка в відчутті повного шлунка і ситості після вживання його в їжу, завдяки цьому знижується бажання поїсти.

Досить давно з кабачків готують соки, а з його квіток — відвари. Їх добре застосовують з метою профілактики, знову ж таки, хвороб органів травлення, а також відвари квіток застосовують для лікування шкірних захворювань.

Крім того, їх вживання покращує стан судин, перешкоджає виникненню атеросклерозу і заспокоює нервову систему. Особливо корисно для людей похилого віку.

Унікальність кабачка ще й в тому, що вони володіють чудовим зволожуючим ефектом, тому часто застосовуються як головний інгредієнт в різних зволожуючих масках для обличчя. М’якоть кабачка омолоджує, покращує колір і мікроциркуляцію крові обличчя, захищає шкіру від ультрафіолетового випромінювання.

Здоровій людині можна безпечно їсти кабачки вільно, багато і з задоволенням, а якщо є недуги, то не зайвим буде порадитися з фахівцями, тоді, гарантовано буде користь і шкода кабачка не виявиться.


Джерело: zhyvyaktyvno.org

Дивіться також


вгору