Розмістити подію →
Сьогодні 20 серпня 2019 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Чому не потрібно їсти сире тісто

 
Чому не потрібно їсти сире тісто

Не пробуйте і не їжте сире тісто, призначене для готування, навіть якщо замісили його самі. Напередодні різдвяних і новорічних свят рекомендації з таким застереженням оприлюднив Центр з контролю і профілактики захворювань США (CDC), про це пише видання New York Post. У його публікації експерти популярно пояснюють, чому не потрібно їсти сире тісто.

«Багато людей не можуть встояти перед спокусою поласувати залишками білкового або, приміром, бісквітного тіста, однак це небезпечно для здоров’я», — заявили фахівці в опублікованому матеріалі.

Головний аргумент вчених про те, чому не потрібно їсти сире тісто, — воно здатне заразити сальмонелою, а також кишковою паличкою. За словами фахівців, у готовому виробі з тіста після термічної обробки небезпечні для здоров’я мікроорганізми гинуть, але в сирому тісті вони можуть бути, і його поїдання тоді виявиться фактором інфікування.

«Як мікроби опиняються в сирому тесті? Вони можуть забруднити зерно в полі або на етапі його переробки. В результаті в тому ж борошні може міститися кишкова паличка», — розповіли інфекціоністи.

Фахівці Центру з контролю і профілактики захворювань США нагадали про те, як в 2016 році сира борошно спровокувала спалахи в країні спалаху інфекції кишкової палички. Також вони зазначили, що сире тісто не потрібно їсти ще й тому, що в ньому може ховатися сальмонела, що потрапила в нього з сирих яєць. В результаті вживання такого продукту розвивається виснажлива для людини кишкова інфекція — сальмонельоз.


Джерело: ukrhealth.net

Дивіться також


вгору