Розмістити подію →
Сьогодні 22 квітня 2019 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

4 звички, що захищають від онкологічних хвороб

15 квітня 2019
4 звички, що захищають від онкологічних хвороб

Регулярне вживання «правильних» з точки зору онкології продуктів знижує небезпеку виникнення раку. В черговий раз з боку лікарів-онкологів прозвучала думка про те, що найкраща профілактика хвороби — це здорове харчування. Що краще їсти, а від чого варто відмовитися на думку фахівців? В першу чергу науковці рекомендують вживати менше червоного м’яса і особливо продуктів його промислової переробки. Вчені відразу з декількох країн — Британії, Німеччини та Японії — змогли встановити, що вегетаріанці хворіють на рак в два рази рідше, ніж м’ясоїди. Навіть таке улюблене дієтологами м’ясо як індичка містить у собі речовини, які здатні бути для організму канцерогенами, уклали дослідники.

М’ясу вчені рекомендують віддавати перевагу стравам з риби. Найбільш корисні її морські види, і не тільки тому, що в них містяться знамениті жирні кислоти Омега-3. За словами фахівців, тріска, палтус і хек є чудовими джерелами йоду, який має властивість перешкоджати розвитку злоякісних пухлин.

Нарешті, захист від злоякісних пухлин забезпечує відмова від алкоголю та тютюну.

«Повна відмова від тютюну і спиртного скорочує ймовірність виникнення онкологічних захворювань до 70 %», — постулювали дослідники

.

Джерело: svidok.online

Дивіться також


вгору