Розмістити подію →
Сьогодні 15 листопада 2019 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Неправильний режим харчування погіршує стан пацієнтів після інфаркту

 
Неправильний режим харчування погіршує стан пацієнтів після інфаркту

Відсутність сніданку та пізня вечеря негативно впливають на стан пацієнтів, які пережили інфаркт міокарда. Про це повідомляють вчені з університету Сан-Паулу в Бразилії. Вони опублікували результати своїх досліджень в журналі Європейського товариства кардіологів EuropeanJournalofPreventiveCardiology.

У дослідженні взяли участь 113 пацієнтів, які перенесли інфаркт міокарда. 73 % з них — чоловіки, середній вік учасників дослідження — 60 років. Їх опитували відносно того, як і коли саме впродовж доби вони харчуються. Виявилося, що відсутність нормального сніданку та пізня вечеря (менше, як за 2 години до сну) принаймні тричі на тиждень вкрай негативно впливають на процес відновлення організму після перенесеного інфаркту.

Також у ході дослідження було виявлено, що 58 % респондентів, які перенесли гострі коронарні синдроми, не мали звички снідати, 51 % пізно вечеряли, 41 % робили і те, і інше. Наявність одразу обох звичок (не снідати та пізно вечеряти) підвищує ймовірність померти у результаті інфаркту в 4–5 рази. Також це підвищує ризики повторного інфаркту, стенокардії та інших серцево-судинних патологій.

Автор дослідження доктор Маркос Мінікуччі стверджує, що сніданок повинен складати від 15 до 35 % усього денного раціону людини. Поживний сніданок забезпечить зарядом енергії на весь день. Він корисний для нормальної роботи мозку, метаболізму та, як виявилося, для серцево-судинної системи. Тож не варто відмовлятися від прийому їжі зранку, а ось ввечері, мінімум за 2 години до сну, цього краще не робити. Особливо якщо є проблеми з роботою серця, зайва вага та брак фізичної активності.


Джерело: itmed.org

Дивіться також


вгору