Розмістити подію →
Сьогодні 21 вересня 2019 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Ці продукти здатні спровокувати розвиток діабету

 
Ці продукти здатні спровокувати розвиток діабету

В рибі, яку ми купуємо в супермаркеті, часто зашкалює рівень вмісту ртуті.

Науковці дійшли висновку, що часте вживання жирної риби майже на 25 % підвищує ризик розвиток діабету другого типу. Про це повідомляє Народна Павда із посиланням на Країна здоров’я.

Морська риба є незамінним постачальником в людський організм важливих мікроелементів і вітамінів. Але саме вона може виявитися джерелом великої кількості ртуті, що потрапляє в неї в результаті забруднення природних водойм.

«На жаль, в рибі, яку ми купуємо в супермаркеті, часто зашкалює рівень вмісту ртуті, і він росте разом із забрудненням океану. Часто вживати морську рибу не варто, особливо дітям», — попереджають медики.

Також з обережністю варто вживати морську рибу тим, хто страждає від порушень функцій підшлункової залози. Таким людям шкідливо вживати саме жирні сорти риби.

Що стосується вмісту ртуті в рибі, то вчені констатували: негативна дія небезпечного для здоров’я хімікату не слабшає навіть після термічної обробки.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в природі існує рослина, яка здатна захистити нас від цукрового діабету. Нею виявився топінамбур. У його складі містяться речовини, які нормалізують рівень цукру в крові.


Джерело: narodna-pravda.ua

Дивіться також


вгору