Розмістити подію →
Сьогодні 20 травня 2019 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Названі продукти для базового раціону, які сприяють схудненню

14 травня 2019
Названі продукти для базового раціону, які сприяють схудненню

Дотримуватися строгих дієт неефективно, але правильний ситний раціон також може допомогти схуднути. Експерти назвали продукти для такого раціону.

Білки. На думку фахівців, базовими продуктами в меню, яке сприяє підтримці здоров’я і стрункості, є білки, жири, вуглеводи і клітковина. Вони рекомендують вживати білки у вигляді жирної риби і червоного м’яса, а також м’яса птиці і субпродуктів. Одночасно з цим експерти радять з’їдати тваринні білки строго в помірній кількості, невеликими порціями за один раз. Також серед базових джерел білка в раціоні для схуднення вказані курячі і перепелині яйця, молочні продукти.


Жир. Корисні для здоров’я жири можна отримати з різних сортів горіхів і горіхових паст без цукру та цукрозамінників, якісного вершкового масла не менше 82,5 % жирності, сала, а також гіркого шоколаду. Експерти відзначають, що в базовому раціоні харчування споживання жирів не повинно бути нижче одного грама жиру на кілограм маси тіла. При надлишку ваги рекомендовано з’їдати до 0,8 грамів жирів на кілограм ваги.


Вуглеводи. Вчені нагадують, що здоровій людині слід вживати вуглеводи в кількості не менше 3 грамів на кілограм ваги. В раціон необхідно ввести якомога більше круп: пшоно, гречку, перловку, овес, полбу. Крім того, слід регулярно їсти бобові — квасоля, сочевицю, нут, турецький горох. Не зайвим буде і цільнозерновий хліб.


Солодощі, які також є джерелом вуглеводів, потрібно їсти вкрай малими дозами, їх краще замінювати фруктами. З випічки варто віддати перевагу виробам з житньої, кукурудзяної або гречаної муки.

Клітковина. З цієї категорії продуктів в раціоні тих, що худнуть обов’язково повинні бути присутніми висівки, овочі, зелень. Дієтологи радять вживати овочі та зелень разом з м’ясом і рибою. За їх словами, сирих фруктів і овочів корисно вживати щодня до 400–500 грамів.


Джерело: ukrhealth.net

Дивіться також


вгору