Розмістити подію →
Сьогодні 19 вересня 2019 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Ці популярні та смачні продукти підвищують ризик ранньої смерті

 
Ці популярні та смачні продукти підвищують ризик ранньої смерті

Вченими були вивчені дані про раціон харчування 6400 осіб, які вони співвіднесли з даними про здоров’я цих людей за майже двадцять років.

Люди, які після 50 років їдять багато м’яса і сиру, ризикують своїм здоров’ям не менше курців — і в тих, і в інших значно підвищується ризик ранньої смерті, заявили вчені. Про це повідомляє Народна Правда з посиланням на повідомлення фахівців Університету Південної Каліфорнії (США).

Ними був виявлений зв’язок між пристрастю до м’яса і сиру у чоловіків і жінок у віці старше 50 років і погіршеннями у стані здоров’я, асоційованими з передчасною смертністю.

«У людей, які споживають після 50-ти занадто багато тваринного білка, ймовірність передчасної смерті вдвічі вища, ніж у тих, хто ним не зловживає. У любителів м’яса і сиру в цьому віці в чотири рази більше шансів померти від раку — це порівнянно з курінням», — таким є висновок дослідників.

Вченими були вивчені дані про раціоні харчування 6400 чоловік, які вони співвіднесли з даними про здоров’я цих людей за майже двадцять років. Фахівці встановили: якщо в раціоні п’ята частина добових калорій припадала на продукти з високим вмістом тваринного білка, це значно підвищувало ризик підірвати здоров’я і передчасно піти з життя.

На думку авторів роботи, занадто активне споживання білка, що міститься в м’ясі, сирі та інших продуктах тваринного походження, негативно впливає на клітини, прискорюючи їх деградацію і тим самим сприяючи зростанню пухлин.

«Людям у віці від 50 до 65 років слід скоротити споживання тваринного білка. Замість м’яса та сиру білок необхідно отримувати з риби, квасолі і сочевиці», — розповіли вчені.

Крім того, після 30 років краще обмежити/виключити зі свого раціону деякі шкідливі продукти — це допоможе довше залишатися в тонусі і збереже здоров’я. Якщо в 20 років людський організм з легкістю міг витримати солодощі, випічку, жирне і солоне, то після 30 — різноманітні кулінарні шедеври моментально позначаються на талії, зморшках, рівні цукру в крові.


Джерело: narodna-pravda.ua

Дивіться також


вгору