Розмістити подію →
Сьогодні 6 грудня 2019 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Фахівці назвали продукти, щоденне вживання яких знижує ризик раку грудей

 
Названо продукти, щоденне вживання яких знижує ризик раку грудей

Якщо жінки кожного дня вживають цибулю або часник, то вони можуть знизити ризик раку грудей на 67 %. До такого висновку прийшли дослідники з Університету Пуерто-Ріко.

Пуерторіканські вчені разом зі своїми американськими колегами спостерігали за харчовими уподобаннями понад 600 жінок. Пуерто-Ріко вибрали для цих спостережень через те, що за останні кілька десятиліть тут мало не в геометричній прогресії зростає кількість випадків раку грудей.

З’ясувалося, що вживання сирої цибулі і часнику в щоденному режимі зменшує небезпеку цього злоякісного новоутворення. Доведено, що жінки, які вживали більше однієї порції цибулі та часнику в день, на 67 % рідше стикалися з раком грудей.

При цьому мова йшла саме про сирі овочі, але не про використання їх в будь-якому іншому вигляді після температурної обробки. Якщо цибулю і часник просто додавали в їжу, то подібного захисного ефекту згодом у жінок не спостерігалося.

Найбільш корисною для здоров’я представниць прекрасної статі була страва під назвою софріто, яка зазвичай складається з сирих цибулі та часнику. Цей соус також включає в себе помідори, перець і коріандр.

При цьому дослідники підкреслюють, що захисний ефект досягався саме від цибулі і часнику. Ці продукти давно відомі своїм цілющим впливом на організм, вони мають протизапальну дію, посилюють роботу імунної системи, і як тепер з’ясувалося, можуть битися з раковими клітинами.


Джерело: wworld.com.ua

Дивіться також


вгору