Розмістити подію →
Сьогодні 12 грудня 2019 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

10 продуктів для захисту від деменції

 
10 продуктів для захисту від деменції

Розвиток деменції тісно пов’язаний з руйнуванням мозкових клітин, в той час як багато поживних речовин здатні зробити нейрони більш сильними і захистити від деградації. Ми розповідаємо про те, які продукти є кращими борцями з процесами, котрі викликають деменцію.

Жирна риба. Сьомга, оселедець, тунець, форель, скумбрія, сардини містять багато омега-3 жирних кислот. Їх достатнє отримання організмом надзвичайно важливе для захисту нервових клітин.

Ягоди. Вони містять велику кількість речовини антоціаніну, яка володіє сильно вираженим протизапальним ефектом. Запалення — один з факторів, що діють при деменції як пусковий механізм.

Волоський горіх. Вони містять омега-3 жирні кислоти, калій, кальцій, магній, фосфор і вітамін Е. Цей комплекс підтримує нейронну активність на високому рівні, що захищає мозкові клітини від застійних явищ.

Арахіс. Один з кращих постачальників фолієвої кислоти в раціоні людини. Дефіцит фолієвої кислоти асоційований з патологією розвитку центральної нервової системи, високим ризиком розвитку гострих коронарних синдромів і інсультів.

Капуста. Ще одне доступне джерело фолієвої кислоти.

Вівсянка. У ній також міститься багато фолієвої кислоти, а, крім того, вітамін Е, що захищає мозок від іржі — процесу, при якому порушується баланс металів в головному мозку, сприяючи розвитку дегенеративних захворювань.

Бобові. Будь то квасоля, сочевиця, горох або нут: бобові містять багато надзвичайно важливих для захисту мозку від старіння антиоксидантів і мікроелементів, таких як калій, кальцій, фолієва кислота, а також лецитин, чий компонент холін діє як нейромедіатор.

Банан. Ці фрукти містять багато калію, магнію і фолієвої кислоти, які підтримують наш мозок у формі.

Кава. Дія кави як напою, що запобігає віковій дегенерації, забезпечується речовинами фенилінданами, які виникають в процесі випалу кавових зерен. Ці субстанції запобігають утворенню двох білкових фрагментів, що беруть участь у розвитку тісно пов’язаних зі старечим слабоумством хвороб Альцгеймера і Паркінсона.

Часник і цибуля. Часник і цибуля містять рослинне з’єднання алліцин, яке підсилює кровообіг в мозку, забезпечуючи його клітини цілющим для них киснем.


Джерело: ukrhealth.net

Дивіться також


вгору