Розмістити подію →
Сьогодні 17 листопада 2019 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

В Україні швидко зростає кількість ресторанів, якість їжі в яких краща за європейську

 
В Україні швидко зростає кількість ресторанів, якість їжі в яких краща за європейську

В Україні рекордними темпами зростає сфера громадського харчування, а якість ресторанної їжі тепер іноді навіть краща, ніж в аналогічних закладах у Європі, пише журнал НВ.

«Ринок громадського харчування у 2018-му збільшився на 21,3 %», — говорить Олександр Соколов, гендиректор компанії Pro-Consulting. Хоча всього лише три роки тому динаміка була негативною. Тепер же сумарний обіг громадського харчування у країні, за оцінками експерта, становить $681,41 млн.

«Лише в Києві за останній рік з’явилося 215 нових закладів. Це рекорд», — захоплюється темпами зростання вітчизняної ресторанної індустрії Ольга Насонова, засновник компанії Ресторанний консалтинг.

Підрахунки Pro-Consulting показують, що за підсумками минулого року в Україні працювало 48 тис. точок громадського харчування, з яких на частку Києва припало 17 % (близько 8,2 тис.).

На глобальному сервісі Trip Advisor, де мандрівники залишають свої відгуки з приводу відвіданих ними місць, іноземці не скупляться на компліменти вітчизняним закладам.

Український гастроблогер Ольга Карі, яка відвідує ресторани по всьому світу, готова підтвердити їхню думку: в останні роки вітчизняні ресторани навчилися готувати на рівні пристойних закладів за кордоном.

«Однозначно, в Україні — і я говорю не лише про Київ — ресторани і ресторатори можуть пишатися тим, що вирулили з економічної кризи не тільки на сходинку „нормально, можна їсти“, а на рівень, до якого європейцям ще вчитися», — впевнена Карі.


Джерело: nv.ua

Дивіться також


вгору