Розмістити подію →
Сьогодні 18 серпня 2019 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Єврокомісія буде розвивати виноробство в селах України

 
Єврокомісія буде розвивати виноробство в селах України

Європа вирішила допомогти українським виноробам і сироварам з просуванням їх продукції на ринках ЄС. Про це пише Промисловий Портал.

Днями в Одесі між проектом Єврокомісії «Підтримка розвитку системи географічних найменувань в Україні» і Національною туристичною організацією був підписаний меморандум. І дано старт пілотному проекту «Дороги вина і смаку України».

В його рамках в Бессарабії найближчим часом буде створено туристичний гастромаршрут «Болград — Криничне — Ізмаїл — Вилкове», який будуть тестувати протягом двох років, всіляко рекламуючи серед європейців. Саверіо Савіо, керівник проекту Єврокомісії, планує в разі успіху розгортати проект і на інші регіони країни, а в перспективі створити Національну карту доріг вина і смаку України.

«Дороги вина і смаку» має на увазі, створення і просування привабливих українських регіонів енотуризму (турів по місцях виробництва вин) і гастротуризму, і системне залучення в регіон туристів з України та ЄС. Популяризація в Україні та просування в країнах ЄС поїздок за вином і оригінальними крафтовими продуктами буде просуватися за тим же принципом, що і «Дороги вина і смаку» Тоскани, Провансу, Бордо або Сицилії.

Спершу експерти ЄС розроблять докладні та зручні для туристів маршрути таких доріг, а всі туристично привабливі виробники вина, сиру, меду, спиртних напоїв або навіть негастрономічної крафтової продукції отримують географічне найменування (з прив’язкою до місцевості, де вона виробляється, за прикладом пармезану і шампанського). Потім цей маршрут стає новим модним напрямком — в першу чергу, так задумано Єврокомісією.

Пілотний проект в Україні передбачає, що маршрут «Болград — Криничне — Ізмаїл — Вилкове» зможе:

  • стимулювати розвиток виноробства, фермерства і крафтового виробництва, зберегти та популяризувати специфічні для регіону кухню, традиції та ремесла
  • об’єднати для реалізації турів місцеві компанії зі сфери гостинності та гарантувати певний стандарт обслуговування гостей
  • дати місцевій владі імпульс і можливість якісно поліпшити логістичну інфраструктуру сільського регіону

Джерело: informator.news

Дивіться також


вгору