Розмістити подію →
Сьогодні 13 грудня 2019 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Споживання м’яса скорочується не у всіх країнах Європи

 
Споживання м’яса скорочується не у всіх країнах Європи

У той час як в більшості європейських країн (Іспанія, Великобританія та ін.), через схильність споживачів до екологізації, турботу про благополуччя тварин та особисте здоров’я, споживання м’яса на душу населення скорочується, у деяких державах воно навпаки — зростає. Так, минулого року в Нідерландах обсяги продажів м’яса з розрахунку на одну людину помітно зросли.

У 2018 році споживання білків тваринного походження на душу населення в Нідерландах досягло 77 кілограмів. Це на 500 грамів більше, ніж у 2017 році. В Університеті Вагенінгена, де власне й підрахували обсяги споживання, зазначають, що тенденція 2018 року протилежна, порівняно з попередніми роками, коли споживання м’яса в Нідерландах знижувалося майже на кілограм на рік.

Найбільш помітним було зростання у обсягах споживання курятини, і меншою мірою — свинини та яловичини. Обсяги продажів телятини, баранини та інших видів м’яса залишаються такими ж, як і в попередні роки. Майже половину ринку в країні займає свинина.

Серед причин пожвавлення споживання дослідники називають підвищення доходів населення, тривалий «сезон барбекю» та зростання оборотів в готельному та ресторанному бізнесі.


Джерело: meat-inform.com

Дивіться також


вгору