Розмістити подію →
‹ 
 ›
Сьогодні 29 березня 2024 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Звіт про подію буде тут…

Свята та розвагиКиївська обл., с. Копачів

Під Києвом відсвяткують Старий Новий рік по-давньослов'янськи

15–16 січня 2022
Під Києвом відсвяткують Старий Новий рік по-давньослов'янськи

У Князівстві Київська Русь новорічні свята тривають!
15 та 16 січня жителі Древнього Києва князівства Київська Русь («Парк Київська Русь») запрошують дітей та дорослих відсвяткувати «Старий» Новий рік за традиціями пращурів і насолодитися кінно-трюковими шоу, мюзиклом зі спецефектами та різдвяним вертепом.
На гостей чекає подорож у часі на тисячу років тому, в епоху Київської Русі. За в'їзними воротами на відвідувачів чекає справжнє середньовічне місто. Адже тут відтворюється Київ V – XIIII століть у повному масштабі на основі знань сучасної науки, а також відроджується атмосфера Київської Русі.
Тільки в Князівстві можна побачити відтворені шедеври середньовічної архітектури: монументальну оборонну споруду «Заборола» (довжиною близько 300 метрів), Михайлівські ворота (заввишки 21 метр), князівські тереми та трибуни, сторожові вежі, садиби киян X-XI. На території Дитинця Древнього Києва на відвідувачів чекають унікальні історичні експозиції облогової техніки, кораблебудування, середньовічна катівня. Також тут відтворено перший християнський храм Києва – унікальну дерев'яну Василівську церкву X століття. Це діючий храм, тож всі гості можуть зайти до нього і не тільки на власні очі побачити в яких храмах молилися наші пращури, а й самим поставити в ньому свічку за здоров'я рідних та близьких.
15 та 16 січня на гостей Древнього Києва чекає яскрава розважальна програма, цікава і для дітей, і для дорослих. У ці дні в князівстві зустрінуться Старий 2021 рік та Новий 2022 рік. Адже зараз саме час Старому Року передати повноваження Новому року та відзвітувати, чи впорався він зі своїми завданнями. Вирішуватимуть гості та мешканці Казкового середньовічного міста.
На гостей князівства чекає справжній Різдвяний вертеп. Це унікальне дійство, що пройде давньослов'янською мовою, можна побачити лише у Древньому Києві. Під час вертепу за класичним сюжетом гості побачать Діву Марію з немовлям, ангела, пастухів та волхвів, і звичайно, боротьбу добра зі злом.
Також у ці дні відвідувачі побачать інтерактивний мюзикл за мотивами «Вечорів на хуторі поблизу Диканьки», головними героями якого стануть коні та актори театру Древнього Києва. Дійство, наповнене іскрометним гумором і живим вокалом, супроводжуватиметься вогняними спецефектами, кінно-трюковими виступами, використанням середньовічної зброї. Мюзикл буде цікавим та пізнавальним як для дітей, так і для дорослих. Унікальність вистави ще й у тому, що пройде вона давньослов'янською мовою. Глядачі зможуть не лише спостерігати за дійством, а й взяти участь у цій казковій феєрії.
Тільки у Древньому Києві на гостей чекає живе спілкування з унікальними кіньми рідкісних історичних порід, зібраними з різних куточків світу в Княжій стайні. Відвідувачі можуть підійти до них, погладити, почастувати корисними смаколиками, сфотографуватися з ними та покататися верхи, санях або екіпажі.
У Князівстві можна опанувати стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників «Князь Володимир». Стати її учнем дуже просто: потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв'язатися за тел. (050) 385-06-14 та (050) 385-20-35. Вже з першого заняття ви почнете осягати мистецтво управління конем і влучної стрільби з лука. Долучіться до бойових традицій наших пращурів!
У Князівстві відвідувачі відчують себе повноправними мешканцями Київської Русі. Вони прогуляються вуличками середньовічного міста, затамувавши подих від відтворених шедеврів середньовічного зодчества, відвідають садиби містян Х століття та історичні експозиції, постріляють із лука в середньовічному тирі, викарбують монету за стародавньою технологією. У гостях у знахарки-волхвині за чашкою трав'яного чаю гості торкнуться до древніх таємних знань. Любителів екстріму потішать швидкісна гірка «Змій Горинич» та канатний спуск «Політайло» з маршрутами різної складності та протяжності.
Княжі кухарі почастують найсмачнішими стравами, приготовленими на багатті.
Бажаючі продовжити відпочинок можуть залишитись на ніч у комфортабельних кімнатах (за умови попереднього бронювання).
Відвідування Древнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.
Древній Київ відкривається о 10.00. Початок програми о 13.30. У програмі можливі зміни.
Древній Київ розташований за 45 хвилин їзди від Києва сучасного – у Київській області, Обухівському районі, с. Застугна (Копачів).
Доїхати можна своїм авто або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті "Обухівтранс" або на сайті "Парк Київська Русь" в розділі "Контакти".
Ціна квитка: повний квиток для дорослого – 200 грн. (акційна ціна; з 29 січня – 250 грн.), для пенсіонерів та студентів – 150 грн., для дітей шкільного віку – 100 грн., для дошкільнят – безкоштовно.
Докладніше на сайті www.parkkyivrus.com

Адреса: с. Копачів, Обухівський р-н, Київська обл.
Телефон: +38 (044) 461-99-37, +38 (050) 385-20-35
Сайт: www.parkkyivrus.com
Ел. пошта: info@parkkyivrus.com



вгору