Розмістити подію →
‹ 
 ›
Сьогодні 19 березня 2024 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Звіт про подію буде тут…

ВиставкиКиївська обл., Київ

“Пробудження у мудрості”: у Києві відкрилась виставка картин заслуженого художника України Юрія Нагу

18 листопада – 31 грудня 2022

140 картин, 8 локацій - у столиці художня виставка розмістилась у стінах торгового центру. До кінця цього року українці зможуть безкоштовно відвідати виставку картин відомого українського художника Юрія Нагулка, які представлені у ТЦ “Gorodok Gallery”.

18 листопада відбулось офіційне відкриття виставки заслуженого художника України Юрія Нагулка. У програмі святкової презентації відвідувачі мали змогу насолодитись концертом оркестру імені Миколи Лисенка, виступом відомого піаніста Євгена Хмари та театральним перфомансом під керівництвом Люсі Пономаренко, які відбулись на території просторого залу “Pochayna Event Hall”.

Організатори події створили справжню містерію та оживили картини. За допомогою спеціальних технологій полотна масштабувались у просторі, заповнювали стіни залу та рухались, що створювало неймовірний ефект глибокого занурення. У день відкриття підтримати та привітати митця прийшли понад 700 киян.

“У своїх роботах я хотів передати не тільки історію українського народу, а і його мудрість, незламність духу, силу поколінь та одвічну боротьбу за власну свободу та ідентичність, - коментує відкриття Юрій Нагулко. У кожної людини є своя зброя. Зброя художника - це пензель і мастихін. Зараз ми є свідками історичних подій, які знову вимагають від нас стійкості та віри, боротьбу за нашу правду та людські права. Своїми роботами я хотів показати українцями, що ми нація нескорених, нація, яка навіть у найтемніші часи має у душі світло та місце для творчого прояву. І те, що на відкриття прийшло стільки людей - говорить про те, що це людям потрібно”.

Художня виставка налічує понад 140 робіт митця, які були написані як до повномасштабного російського вторгнення, так і під час. Одна з таких - “Жнива”, написана влітку цього року. Основна тема - висвітлення образів українства та осмислення культурних зв'язків різних регіонів України. Усього ТЦ “Gorodok Gallery” розмістив 8 локацій, які мають назви: “Дотик.Інший світ”, “Написи на скрижалях віків”, “Вісь єдності”, “Каліграфія поколінь”, “Перехрестя світів”, “В тіні раю”, “Горизонти єднання” та “Вежа”.

“Картини Юрія відображають ретроспективу української історії у образах, які тягнуться своїм корінням ще до часів Київської Русі та закінчуються сьогоденням. Полотна художника змушують зупинятись перед ними, адже ці образи знаходять відгук у душі кожного українця, всередині починає згадуватися велична історія, де багато життів, багато сенсів, багато залишених надій та народження нових”, - ділиться враженнями організаторка події, меценатка, власниця групи компаній у яку входить ТЦ “Gorodok Gallery”, кандидатка філософських наук, Інесса Кравченко. За словами пані Інесси, виставку планували ще декілька років тому, але на заваді стали карантинні обмеження, а потім початок повномасштабного вторгнення. “Ми вирішили, що зараз настав час для цієї події, адже підтримка та розвиток мистецького життя в Україні - це ще один фронт, який також потрібно захищати. Культура нашої Батьківщини - це той щит, який боронить нас від ворожої пропаганди, культурної експансії та дозволяє міцно стояти на ногах, чітко знаючи хто ми та звідки наше коріння. В умовах війни - це дуже важливо, люди повинні бачити та знати, що кожен робить свій внесок у спільну перемогу, а життя продовжується попри усі спроби ворога зламати нас”, - додає організаторка події.

Це вперше у столиці картинна галерея такого масштабу та рівня розмістилась просто у стінах торгового центру. На рахунку Юрія Нагулка 38 персональних виставок у всьому світі. Його роботи продавалися на лондонських аукціонах Bonhams, Phillips de Pury & Company, а також на київському "Золотому перерізі".

Для українців виставка буде доступна кожного дня з 12:00 до 20:00 до кінця грудня цього року. Відвідати її можна всією сім’єю безкоштовно. Усі локації знаходяться на другому поверсі ТЦ “Gorodok Gallery”, який розташований за адресою: проспект Степана Бандери, 23 (метро Почайна). Дізнатись більше про події торгового центру можна на офіційному сайті та Facebook сторінці моллу.

Хто: ТЦ Gorodok Gallery

Де: Україна

Коли: 12:00 - 20:00

Адреса: проспект Степана Бандери, 23
Телефон: +380956863449
Ел. пошта: ku4erjva.o@gmail.com



вгору