Розмістити подію →
‹ 
 ›
Сьогодні 19 березня 2024 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Звіт про подію буде тут…

МузеїКиївська обл., Київ

Літня гліцинія. Майстер-клас із китайського живопису

2 липня 2022
Літня гліцинія. Майстер-клас із китайського живопису

2 липня Музей української діаспори відновлює проведення майстер-класів із класичного китайського живопису від художниці Чі Шаотін. Цього разу мисткиня проводитиме заняття дистанційно, адже внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну вона втратила свій дім та була змушена виїхати в безпечне місце за кордон. Чі Шаотін представить свою віртуальну майстерню через Zoom, а проводити майстер-клас на місці їй допоможе її учениця, випускниця курсів «Се-Ї» та «Гунбі» Єлизавета Бєляєва.
Темою першого після тривалої перерви заняття стане написання композиції «Літня гліцинія» в традиційному китайському живописному стилі Се-Ї (вираження ідеї). Протягом двох годин майстер-класу учасники створять на проклеєному рисовому папері композицію з гліцинією – деревовидною виткою рослиною, що розквітає в Китаї навесні світло-ліловими або білими китицями й приносить натхнення і радість протягом усього літа. В культурі Піднебесної гліцинія символізує етапи життя, а також асоціюється з красою й коханням.
На майстер-класі учасники ознайомляться з історією китайського живопису, дізнаються про його види та жанри, особливості використовуваних інструментів і матеріалів, навчаться володіти пензлем, виконувати лінії різної довжини та ширини, писати сухим і вологим пензлем, гармонійно поєднувати відтінки, а також дізнаються багато цікавого про культуру, естетичні й філософські основи Піднебесної.
Дата: 2 липня 2022.
Час: 12:00-14:00.
Вартість: 450 грн. з учасника.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!
Усі матеріали для участі входять у вартість, тож необхідно попередньо зареєструватися: 0935784767 (Єлизавета Бєляєва).

Адреса: Київ, вул. Московська, 40Б
Телефон: +380442806418
Сайт: fb.me/e/1Cdmqhu6U
Ел. пошта: museum.diaspora@gmail.com



вгору